Konu
:
Barbunya Tava
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Tava
Barbunya tava
Balıkçıda temizletip aldığınız barbunların sırlarını parmaklarınızla yoklayıp kalan pulları temizleyin (sakın bıçak kullanmayın) ve bol suda yıkayın
İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin
Balıkları kağıt havluya dizip suyunun durulanmasını sağlayın
Tuzlayıp ve içlerini tuz ve karabiberleyip(az miktarda) 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin
Bir tavada kızartma yağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın
Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın
Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir
İri barbunları unlamadan da kızartabilirsiniz
Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanabilirsiniz
Çok güzel ve değişik bir lezzet verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul