Konu: Levrek Tava
Yalnız Mesajı Göster

Levrek Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Tava





Malzemeler:


* 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)

* Yarım limon suyu

* tuz, karabiber

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan

* 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış

* 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş

* 1 paket kültür mantarı veya karnabahar

* 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış



Hazırlanması:


1 Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin


2 Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin


3 Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin


4 Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin


5 Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla