06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Tava

Malzemeler:
* 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
* Yarım limon suyu
* tuz, karabiber
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan
* 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış
* 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş
* 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
* 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış
Hazırlanması:
1 Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin
2 Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin
3 Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin
4 Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin
5 Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın
|
|
|