Yalnız Mesajı Göster

Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi



Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi Tarifi - Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi Nasıl Yapılır - Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi Malzemeleri
Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi


500 g kalamar (ayıklanıp, derisi yüzülmüş)

1 soğan (doğranmış)

2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

1 baş sarımsak (diş diş ayrılıp, her dişin kabukları soyulduktan sonra, ince kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı zerdeçal

1/2 tatlı kaşığı kimyon

1/4 tatlı kaşığı kişniş

bir tutam yenibahar bir tutam karanfil

bir tutam kakule

bir tutam kırmızıbiber


Domatesler, soüan, sarımsaklar ve bütün baharatı 1 bardak su ile tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin

Bu arada kalamarın kesesini bir yanından kesip, çalışma tezgâhına serin Keseyi iç bölümünden keskin bir bıçakla çaprazlamasına derince çizin Çizilmiş kalamar kesesini bir kenarı 4 cm'lik kareler halinde doğrayın Dokunaçları, küçük parçalar halinde kıyın

Tavada pişen karışıma kalamar parçaları ve kıyılmış dokunaçları katıp, tavanın üstünü kapatarak, kalamar parçaları halka biçimi kıvrılıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin Tavanın üstünü yeniden kapatarak, yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra, tavayı ateşten alın ve yahniyi 6 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla