Yalnız Mesajı Göster

Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş



Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş Tarifi - Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş Nasıl Yapılır - Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş Malzemeleri


Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş


500 g iri kuşbaşı doğranmış kılıç balığı

Limonlu dereotlu marinat:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

bir tutam acı toz kırmızıbiber

bir tutam karabiber

Tere sosu:

1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

1 çorba kaşığı un

30 cl tuzsuz balık suyu

1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

1 çorba kaşığı krema

1 tatlı kaşığı hardal

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber


Marinadı hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, dereotu, acı kırmızıbiber ve karabiberi bir tencereye koyun kuşbaşı doğranmış balıkları ekleyip, iyice karıştırarak, marinada iyice bulanmalarını sağlayın Sonra bir kaşıkla balıkları düz bir tabağa çıkarıp, tabağın üstünü plastik filmle örterek buzdolabında 2 saat soğutun

Şişleri pişirme vaktinden 30 dakika önce, dereotu sosunu hazırlamak için zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip, iyice yumuşayıncaya (ama renkleri dönmemelidir) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Unu ekleyip, karıştırdıktan sonra, tuzsuz balık suyunu katın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Kıyılmış dereotunu ekleyip, ateşi kısın ve tencerenin kapağı açık olarak ve ara sıra karıştırarak, sosu 20 dakika kadar pişirin (yüzeyinde oluşan köpükleri metal bir kaşıkla alıp atın) Sonra krema, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip, tencereyi ateşten alarak, sosu bir kâseye aktarın ve sıcak tutun

Önce fırınınızın ızgarasını yakın Buzdolabındaki tabağı alıp, marinatta bekletilmiş balıkları sekiz şişe sırayla geçirin Şişlerin her iki yanını fırınınızın ızgarası altında 1 - 2 dakika ızgara edip, önceden ısıtılmış geniş bir tabakta, yanında dereotu sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla