Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Kalamar Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Kalamar Güveci



Beşamelli Kalamar Güveci Tarifi - Beşamelli Kalamar Güveci Nasıl Yapılır - Beşamelli Kalamar Güveci Malzemeleri


Beşamelli Kalamar Güveci


MALZEMELER

250 gr dondurulmuş kalamar

6 mantar

2 soğan

3 sivribiber

2 çorba kaşığı limon suyu

2-3 dal maydanoz

2 domates

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un


YAPILIŞI

Mantarları temizleyip dilimleyin Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin Soğanları soyup kıyın Biberleri temizleyip doğrayın Maydanozu kıyın Domatesleri soyup doğrayın

Sıvıyağı tavada kızdırın Soğanı sote edin Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin

Beşamel sos için; margarini tavada eritin Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyin Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin

Kalamarlı karışımı güveç kabına alın Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla