Konu
:
Beşamelli Kalamar Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Kalamar Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Kalamar Güveci
Beşamelli Kalamar Güveci Tarifi - Beşamelli Kalamar Güveci Nasıl Yapılır - Beşamelli Kalamar Güveci Malzemeleri
Beşamelli Kalamar Güveci
MALZEMELER
250 gr dondurulmuş kalamar
6 mantar
2 soğan
3 sivribiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI
Mantarları temizleyip dilimleyin
Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin
Soğanları soyup kıyın
Biberleri temizleyip doğrayın
Maydanozu kıyın
Domatesleri soyup doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Soğanı sote edin
Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin
Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin
Beşamel sos için; margarini tavada eritin
Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
Sütü azar azar ekleyin
Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Kalamarlı karışımı güveç kabına alın
Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul