06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Torik
Domates Soslu Torik Tarifi - Domates Soslu Torik Nasıl Yapılır - Domates Soslu Torik Malzemeleri
Domates Soslu Torik
4 torik balığı dilimi (her biri 1,5 cm kalınlığında)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
350 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
8 zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış)
Marinadı:
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı elma sirkesi
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı karabiber
Marinadı hazırlamak için, büyük alçak kenarlı bir tabakta bütün marinad malzemesini çatalla birbirine karıştırınız Torik dilimlerini tabağa koyup, marinada iyice bulayarak, 2 saat oda sıcaklığında (arasıra üstüne kaşıkla marinaddan gezdiriniz) bekletiniz
Torik dilimlerini marinaddan alıp, kağıt peçeteyle kurulayınız (Marinadı saklayınız ) Torik dilimlerini tuz ve biberle ovup,bir kenara bırakınız
Büyük ve derin bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı katıp, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, soğan pembeleşene kadar pişiriniz Domatesleri ve zeytinleri ekleyip, 3 dakika daha pişiriniz Sakladığınız marinadı tavaya döküp, karışımı kaynatınız Ateşi iyice kısıp, karışımı kapaksız olarak 20 dakika, sos iyice koyulaşıncaya kadar pişiriniz
Torik dilimlerini ekleyip iki yanlarını da 8-9'ar dakika, çatalla baktığınızda pul pul ayrılıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alınız Delikli kepçeyle balığı ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Sosu üstüne dökerek, servis ediniz
|
|
|