Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Dolması Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Dolması Tarifi



hamsi dolması nasıl yapılır

Malzemeler


1 kg hamsi

3 çorba kaşığı dolmalık fıstık

5 çorba kaşığı sıvıyağ

3 dal taze soğan

8-10 dal maydanoz

8-10 dal dereotu

1 su bardağı galeta unu

Tuz
Kızartmak için:

Sıvıyağ

Servis için:

5-6 dal maydanoz

4-5 dilim limon

Hamsi Dolması Yapılışı


Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın

Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın

Bir tavaya 5 çorba kaşığı sıvıyağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın

Balıklar ılındığında blendere alıp üzerine dolmalık fıstık, iri kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin

Tuzunu ayarlayıp blenderden geçirin Bir adet balığı temizlenmiş kısmı üste gelecek şekilde, düz bir zemine alın

İçine hazırladığınız harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun

Balık bitene kadar aynı işleme devam edin Daha sonra balıkları galeta ununa bulayın

Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın

Tabağa alıp, maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla