Konu
:
Kaparili Ton Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Kaparili Ton Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaparili Ton Balığı
Ton Balığı Pişirme Tarifleri - Kaparili Ton Balığı Nasıl Yapılır
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
4 dilim ton balığı (600 gram kadar)
90 gram kapari,
30 gram margarin yağı,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 limon
1/5 çiğ ktrema,
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Bir güvece çentircesine ince doğranmış soğanla margarin yağını ve zeytinyağını koyup toprak tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı
Tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar pembeleşince balık dilimlerini üstüne yerleştirmeli, tuzlama biberlemeli ve güvecin kapağını örtmeli
Beri yanda kaparileri iyice yıkamalı
Buna sadece sarısı rendelenmiş limon kaboğunu, yıkanmış ve kıyılmış maydanoza katmalı, iyice karıştırmalı
Balık pişince güveci ateşten indirmeden üç dakika önce kaparili karışımla çiğ kremayı üstüne dökmeli ve bir taşım kaynatıp kabı ateşten indirmeli
Güveci olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul