Konu
:
Portakallı Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Alabalık
Alabalık Tarifi - Alabalık Nasıl Pişirilir - Ispanaklı Alabalık - Deniz Ürünleri - Balık Pişirme Tarifi - Fırında Alabalık
MALZEMELER
4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp derileri alınmış)
2 portakal (birinin kabuğu rendelenip suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 kg ıspanak (ayıklanıp yıkanmış; ama süzdürülmemiş)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
YAPILIŞI
Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp kâğıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakın
20 cm çapındaki bir fırın tepsisine rendelenmiş portakal kabuğu portakal suyu ve arpacık soğanları koyup iyice karıştırın
Balık filetolarının her iki yanlarını bu karışıma bulayıp tepsiyi oda sıcaklığında 30 dakika bekletin
Bu arada ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek karışımı 3 dakika pişirin
Kabı fırından alıp karışımı bir tabağa çıkararak aynı işlemleri kalan ıspanaklar ve kalan sarmısaklarla yineleyin
Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak dilimleyin
Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp her filetoyu üç parçaya bölün
Bu parçaları kılçık bölümü üste gelecek ve kuyruk bölümü ortada kalacak biçimde sarın
Tepsideki karışıma tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra üstüne sarılmış balık parçalarını yerleştirin ve tepsiyi % 100 ısıtılmış fırına vererek 5 - 7 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp balıkları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın
Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin
Tereyağını ekleyip 2 dakika daha fırında beklettikten sonra kabı fırından alarak bir kenara bırakın
Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun
Her birinin üstüne de 1 portakal dilimi koyup kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek 90 saniye ısıtın
Kabı fırından alıp üstüne öbür kaptaki tereyağlı sosu gezdirerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul