Yalnız Mesajı Göster

Mayonezli Limonlu Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Limonlu Alabalık



Alabalık Tarifi - Alabalık Yemekleri - Mayonezli Limonlu Alabalık Nasıl Pişirilir



Malzemeler


4 kişilik


4 ayıklanmış alabalık,

4 limon,

2 bağ maydanoz,

3 dal kekik,

3 yesil soğan,

tuz,

sürmek için sıvı yağ

Mayonez:


1 yumurta sarısı,

1 tatlı kasığı hardal,

2 diş sarımsak,

yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi,

1 yemek kaşığı sirke,

75 ml sıvı yağ,

1'er bağ fesleğen, maydanoz, soğancık, dereotu,

150 g yoğurt


Tarifi


Balıkları soğuk sudan geçirin, içine ve dışına limon suyu damlatın Maydanozu, kekiği ve soğanları kıyarak karıştırın Limon suyu, 2 limon kabuğun rendesi, tuz ve karabiber ile karıştırın Bu karışımı balıkların içine doldurun Kalan limonları dilimleyin, dilimleri ortadan kesin Balıkların derisini birkaç yerde yarın, limon dilimlerini yarıkların içine sokun Balıkları toplam olarak 10 dakika kızartın, arada bir çevirin


Mayonez: Yumurta sarısı, hardal, dövülmüş sarmısak, limon suyu, sirke ve limon kabuğu rendesi ile mayonez hazırlayın Kıyılmış yeşillikleri yoğurt ile beraber mayoneze karıştırın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla