Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Somon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Somon



Kremalı Somon Tarifi - Kremalı Somon Nasıl Hazırlanır - Kremalı Somonun Yapılışı

Malzemeler:

kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

top karabiber

yarım paket krema

1 su bardağı konserve garnitür(karışık)

Yapılışı:


1- Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3’ er parçaya bölün

2- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin

3- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın

4- Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın

5- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla