Konu
:
Çıtır Sebzeli Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Sebzeli Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Sebzeli Levrek
levrek nasıl pişirilir - sebzeli levrek nasıl yapılır - soslu levrek - balık sosu nasıl yapılırMalzemeler:
4 kişilik
800 gram levrek
4 adet domates
1 avuç ince kıyılmış fesleğen
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Sos için:
Yarım bardak elma sirkesi
1 adet soğan
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı limon suyu
300 gram tereyağı
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı taze krema
Tarifi:
Levreği 4 eşit parçaya bölün
Tereyağını bir tavada eritin
Balığın önce pullu olan kısmını kızartın
Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de pişirin
Domatesleri küp küp doğrayın
İçine 1 avuç ince kıyılmış fesleğen atın
Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberle karıştırın
Hazırladığınız bu karışımı tabağın ortasına koyun
Pişen levreği de pullu kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin
Sos için:
Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın
Küp küp tereyağını yavaş yavaş içine atarak yedirin
Son olarak ocağı kapattıktan sonra içine üzüm sirkesi, limon suyu ve 1 çorba kaşığı taze krema ekleyin
Levreğin etrafına bu sosu dökerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul