Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Sebzeli Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Sebzeli Levrek



levrek nasıl pişirilir - sebzeli levrek nasıl yapılır - soslu levrek - balık sosu nasıl yapılırMalzemeler:


4 kişilik

800 gram levrek

4 adet domates

1 avuç ince kıyılmış fesleğen

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

2 çorba kaşığı balzamik sirke

Tuz

Karabiber

Tereyağı

Sos için:

Yarım bardak elma sirkesi

1 adet soğan

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 çorba kaşığı limon suyu

300 gram tereyağı

1 limonun suyu

1 çorba kaşığı taze krema


Tarifi:


Levreği 4 eşit parçaya bölün Tereyağını bir tavada eritin Balığın önce pullu olan kısmını kızartın Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de pişirin Domatesleri küp küp doğrayın İçine 1 avuç ince kıyılmış fesleğen atın Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberle karıştırın Hazırladığınız bu karışımı tabağın ortasına koyun Pişen levreği de pullu kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin


Sos için:


Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın Küp küp tereyağını yavaş yavaş içine atarak yedirin Son olarak ocağı kapattıktan sonra içine üzüm sirkesi, limon suyu ve 1 çorba kaşığı taze krema ekleyin Levreğin etrafına bu sosu dökerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla