Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Böreği



hamsi böreği nasıl yapılır - hamsi böreği tarifi - hamsili börek



MALZEME:


15 kg hamsi,

3 su bardağı pirinç,

4 su bardağı zeytinyağı,

2 demet maydanoz,

3 baş soğan,

1 tatlı kaşığı karabiber,

1 çorba kaşığı şeker,

1 bardak kuş üzümü,

bir avuç mısır unu,

yeterince tuz

YAPILIŞI:


Hamsiler ayıklanıp yıkanır Kılçıkları çıkarılır Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanıp suyu süzülür İncecik doğranmış soğan, maydanoz, karabiber, şeker, kuş üzümü, tuz ve yağın üçte biri ilâve edilip kanştınlır Kalan yağın yarısı bir tepsiye konup kızdırılır Una bulanan hamsiler tepsiye düzgünce dizilir Üzerine pirinçli harç dökülüp güzelce yayılır Kalan hamsiler una bulanıp yağda kızartılır ve tepsideki harcın üzerine dizilir Kalan yağ da üzerine dökülür Tepsi hafif fırında yahut ateşte 25-30 dakika pişirilip, sıcak sıcak servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla