Yalnız Mesajı Göster

Taze Ot Sosunda Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Ot Sosunda Levrek



soslu levrek - fesleğenli levrek - balık için ot sosu tarifiMalzemeler:


4 kişilik

800 gram levrek

1 adet avokado

Yarım kereviz

Yarım elma

1 yaprak yeşil salata

150 gram brokoli

1 tutam dereotu

4 dal fesleğen

1/4 demet maydanoz

4-5 yaprak roka

1 adet domates

300 gram mayonez

Yarım fincan limon suyu

Tereyağı

Tuz

Karabiber


Tarifi:


Fesleğen, maydanoz, dereotu ve rokayı ayıklayıp, yıkayın Kaynar suya atıp, 1 dakika haşlayın Çıkarıp, suyunu süzün Blendıra koyun Püre haline getirin Mayonezin yarısıyla birlikte karıştırın Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Ayıklanmış levrek dilimlerini tereyağında kızartın Başka bir kabın içine küp küp kesilmiş sebzeleri koyun Tuz ve karabiber ekin Kalan mayonezle karıştırın Son olarak önceden hazırladığınız yeşil sosu tabağa dökün Ortasına sebzeleri koyun Kenarına levrekleri dizdikten sonra servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla