Yalnız Mesajı Göster

Balık Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Güveci



balık güveci nasıl yapılır - fırında balık güveci tarifi - soslu balık güveci - balık filetosu nasıl pişirilirMalzemeler:


250 gr kalkan balığı filetosu

2 uskumru filetosu

250 gr kırlangıç filetosu

1/4 su bardağı zeytinyağı

6 orta boy soğan (doğranmış)

3 diş sarmısak (dövülmüş)

1 dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş)

1 kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş)

1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen yada 1+1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse)

500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış)

1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

1 kahve kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı sirke


Yapılışı:


Zeytinyağını büyük bir güveçte, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı 5-7 dakika, arada sırada karıştırarak, kızartınız


Dolmalık biber, fesleğen (isteniyorsa), domates, acı biber ve kimyonu ekleyip, güveci kapatınız ve hafif ateşte ağır ağır 1+1/2 saat, yoğun bir sos haline gelinceye kadar, pişiriniz


Önce fırınınızı hafifçe (170° C) ısıtınız


Balık, tuz ve karabiberi güvece ekleyip iyice karıştırınız Güveci fırına sürüp 20 - 30 dakika, çatalla batırüdığında balık kolaylıkla ayrılana kadar pişiriniz


Güveci fırından alıp üstüne sirkeyi akıtarak hemen servis ediniz Ya da soğumaya bırakınız




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla