Konu
:
Tuzda Çipura
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Çipura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Çipura
Tuzda Çipura Tarifi - Tuzda Çipura Yapılışı - Tuzda Çipura Nasıl Yapılır - Tuzda Çipura Malzemeleri
İçindekiler
400 gr kaya tuzu
130 gr sofra tuzu
2 adet yumurta
1 demet dereotu
600 gr un (4 su bardağı )
2 adet çipura
tuz
karabiber
Kaya tuzunu, 2 yumurtanın akını ve birinin sarısını buz kırma ucu takılmış Rondo Blender’a koyun
(Diğer yumurta sarısını daha sonra kullanmak üzere bir yere ayırın
) Dereotunu temizleyip Blender’a ekleyin, hepsini karıştırın
Blender’daki hazırladığınız malzemeyi, 200 ml suya ekleyip derin bir kapta hamur haline getirdikten sonra 4 eşit parçaya ayırın
Pulları ayıklamadan temizlenmiş balıkların içini ve üzerlerini tuzlayıp biberleyin
Balıkları 2 hamur arsına koyun, balığın etrafına ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çevresini iyice yapıştırın
İsterseniz hamurun çevresini kesip üst kısmına bıçak ile çizikler yaparak balık biçimi verebilirsiniz
Artan yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra 220 derece ısıt
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul