Konu: Uskumru Tava
Yalnız Mesajı Göster

Uskumru Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru Tava



uskumru kızartması - uskumru nasıl pişirilirMalzemeler:


1 kg uskumru

2-3 çorba kaşığı beyaz un

2 çorba kaşığı tereyağı

4 adet patates

sıvı yağ (kızartma için, yeterince)

1 çorba kaşığı limon suyu

tuz,


Tarifi:


Uskumruları karnını yarmak suretiyle temizleyin Kafalarını kesip atın Kalan balıkları fileto çıkararak kılçığından ayırın Çok keskin bir bıçak marifetiyle karın kılçıklarını karın zarı ile birleikte temizleyin Yan tüzgeçlerini de kesin Tavada tereyağını kızdırıp eritin ve kızdırın Balık filetolarını una bulayın; fazla unu silkeleyerek giderin Tavada her iki yüzünü kızartın Patatesleri soyup parmak patates halinde doğrayın Kızgın sıvı yağda kızartın Balıkları tabaklara dağıtıp üzerlerine az miktarda limon suyu ilave edin Patateslerle birlikte sıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla