Konu
:
Uskumru Tava
Yalnız Mesajı Göster
Uskumru Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uskumru Tava
uskumru kızartması - uskumru nasıl pişirilirMalzemeler:
1 kg uskumru
2-3 çorba kaşığı beyaz un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet patates
sıvı yağ (kızartma için, yeterince)
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz,
Tarifi:
Uskumruları karnını yarmak suretiyle temizleyin
Kafalarını kesip atın
Kalan balıkları fileto çıkararak kılçığından ayırın
Çok keskin bir bıçak marifetiyle karın kılçıklarını karın zarı ile birleikte temizleyin
Yan tüzgeçlerini de kesin
Tavada tereyağını kızdırıp eritin ve kızdırın
Balık filetolarını una bulayın; fazla unu silkeleyerek giderin
Tavada her iki yüzünü kızartın
Patatesleri soyup parmak patates halinde doğrayın
Kızgın sıvı yağda kızartın
Balıkları tabaklara dağıtıp üzerlerine az miktarda limon suyu ilave edin
Patateslerle birlikte sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul