Konu
:
Yerelmalı Çipura
Yalnız Mesajı Göster
Yerelmalı Çipura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yerelmalı Çipura
Yerelmalı Çipura Tarifi - Yerelmalı Çipura Yapılışı - Yerelmalı Çipura Nasıl Yapılır - Yerelmalı Çipura Malzemeleri
Malzemeler:
4 adet temizlenmiş çipura balığı
1 adet konserve mısır
2 adet havuç
6 adet orta boy yer elması
5 adet çarliston biber
Tereyağı
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Defne yaprağı
Yapılışı:
Balıkları temizleyin ve yıkayın
Diğer tarafta havuçları ince ince ve 5'er cm uzunluğunda doğrayın
Aynı şekilde çarliston biberleri de temizleyin ve bu şekilde doğrayın
Son olarak yer elmalarını da bu şekilde doğrayın (yer elması yerine kereviz de uygundur) mısırı da bu karışıma ekleyin
Karışıma limon tuz ve zeytinyağı ilave edin
Balıkların ölçüsüne göre metal folyo kesin ve balığı koyacağınız yere erimiş tereyağı sürün
Üzerine içi sebze karışımı ile doldurulmuş balığı koyun balığın üzerine de arzuya göre istediğiniz kadar 1 veya 2 tane defne yaprağı ekleyin
Diğer balıklarda aynı işlemi yapın ve folyoları düzgünce kapatın
Fırın tepsisinde yaklaşık olarak 1 saat kadar 175 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul