Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Çipura

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çipura



Ispanaklı Çipura Tarifi - Ispanaklı Çipura Yapılışı - Ispanaklı Çipura Nasıl Yapılır - Ispanaklı Çipura Malzemeleri

6 kişilik

Tart için gerekli malzeme:

850 gr çipura balığı

30 adet iri ıspanak yaprağı

1,5 su bardağı taze krema

2 yumurta akı,

1 adet limon

Tuz,

birkaç tane karabiber

Sos için;

4,5 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

2 adet taze soğan

1 çorba kaşığı acı hardal

3 kepçe balık suyu

2 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su,

1 tutam toz şeker,

Tuz,

karabiber


Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın Balık etini robottan geçirin Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın

Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin Ortasına balık ezmesini doldurup sarkan ıspanakları üzerine kapatın 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin

Kıyılmış soğanları 1,5 kaşık tereyağında sote edin Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz, karabiber serpin Ateşten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin Mikserle karıştırıp hardal ve şeker ekleyin

1,5 kaşık tereyağı ile unu pembeleştirin Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın 5 dakika pişirip soğanlı karışıma ekleyin Kalan tereyağını katın Dilerseniz üzerini nar taneleriyle süsleyip sos eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla