Konu
:
Alabalık Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Haşlama
Alabalık Haşlama Tarifi - Alabalık Haşlama Nasıl Yapılır - Alabalık Haşlama Malzemeleri
Yemeğin Malzemeleri :
2 adet alabalık
3 adet patates
1 adet kereviz
2 kaşık un
4 adet soğan
3 adet havuç
1 adet limon
Yarım bardak sıvıyağ
4 bardak su
Bir miktar maydanoz
Bir miktar tuz
Yemeğin Hazırlanışı :
Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin; balığı da temizleyip yıkayın ve 4parmak kalınlığında dilimlere ayırın
Bir tencerede yağı kızdırın, önce soğanları kavurun ardından diğer sebzeleri ilave edin
Suyunu tuzunu ayarlayarak orta ateşte kaynatın
Balık dilimlerinde kan kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra tepsiye dizin
Üzerine de yumuşamış sebzeleri suyundan arındırıp artarın
Unu 1bardak soğuk suyla karıştırıp, tepsiye dökün, 1bardak ta sebzenin suyundan dökün
Limonu sıkıp suyunu balıkların üzerine gezdirin, kıyılmış maydanozu da ekleyerek orta ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul