Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Haşlama



Alabalık Haşlama Tarifi - Alabalık Haşlama Nasıl Yapılır - Alabalık Haşlama Malzemeleri




Yemeğin Malzemeleri :


2 adet alabalık

3 adet patates

1 adet kereviz

2 kaşık un

4 adet soğan

3 adet havuç

1 adet limon

Yarım bardak sıvıyağ

4 bardak su

Bir miktar maydanoz

Bir miktar tuz




Yemeğin Hazırlanışı :


Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin; balığı da temizleyip yıkayın ve 4parmak kalınlığında dilimlere ayırın Bir tencerede yağı kızdırın, önce soğanları kavurun ardından diğer sebzeleri ilave edin Suyunu tuzunu ayarlayarak orta ateşte kaynatın Balık dilimlerinde kan kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra tepsiye dizin Üzerine de yumuşamış sebzeleri suyundan arındırıp artarın Unu 1bardak soğuk suyla karıştırıp, tepsiye dökün, 1bardak ta sebzenin suyundan dökün Limonu sıkıp suyunu balıkların üzerine gezdirin, kıyılmış maydanozu da ekleyerek orta ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla