Konu
:
Rezeneli Alabalık Terini
Yalnız Mesajı Göster
Rezeneli Alabalık Terini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rezeneli Alabalık Terini
alabalık terini nasıl yapılır - alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme yöntemleriMalzemeler:
1 Kg alabalık
0
5 adet limon
10 gr tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 su bardağı krema
3 adet kuru defne yaprağı
0
25 litre hazır jöle
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kereviz
600 gr rezene
1 demet dereotu
Tarifi:
Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın
Bu suda alabalığı haşlayın
Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün
Sonra ateşi söndürüp, balığı suyu içinde soğumaya bırakın
Rezeneyi temizleyin ve çok sert kısımları atın
Her dalını ikiye kesin ve 10 dakika düdüklü tencerede pişirin
Rezenin pişirme suyunu süzgeçten geçirip jöle yapımında kullanın
Balığın derisini ve kılçığını çıkarın
Etini bir çatal yardımıyla ezin
Hazırladığınız jölenin yarısını katın ve bu jölenin balıklarını mikserden geçirin
Geri kalan jöleyi ve kremayı katın
Tuzunu biberini ekleyin
Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabını bekletin
Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin
Bu karışımı süzgeçten geçirin
Pırtısız bir öz elde edin
Bu öze tuz, karabiber, bol miktarda kıyılmış dereotu ekleyin
Soğuk bir yere kaldırın
Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakika tersyüz edin
Kek gibi dilimlere kesin
Bu dilimlerin üzerine yaptığınız rezene özünü dökün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul