Yalnız Mesajı Göster

Yılanbalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılanbalığı



Malzemeler:

1 kg yılan balığı

1 çorba kaşığı tuz

Baharat


Yapılışı:



Balığın derisi sırtından yüzülür (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur), soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir Sıcak suyla iyice yıkanır 5-6 cm boyunda doğranan balık, tuz, kimyon, kırmızı biber, reyhan, defne yaprağı ile terbiye edilir Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla