Konu
:
Fırında Arapsaçlı Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Arapsaçlı Balık Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Arapsaçlı Balık Tarifi
MALZEMELER:
1 kg beyaz etli balık
3 adet patates
2 adet havuç
1 küçük demet arapsaçı yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
5 tane karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Balıkları temizleyip baş ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto haline getirin
Filetoları yıkayın ve kurulayın
Patates ve havuçları soyup ince dilimler halinde kesin
Tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsak serpip karıştırın
Fırın tepsisine balıkları, havuç ve patatesli karışımı koyun
Kıyılmış arapsaçlarınm yarısını ekleyip karıştırın
Üzerine zeytinyağı, sirke ve su ilave edin
Tüm malzemelerin üstünü kalan kıyılmış arapsaçı yaprakları ile örtün
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına koyup 40 dakika kadar pişirin
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul