Yalnız Mesajı Göster

Otlu Fıstıklı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Fıstıklı Levrek



Otlu Fıstıklı Levrek Tarifi - Otlu Fıstıklı Levrek Nasıl Yapılır - Otlu Fıstıklı Levrek Malzemeleri





Not:Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın İçini iri iri parçalayın ve mutfak robotunda çekin Bu ekmek içini aynı gün içinde kullanın


Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış)
  • 1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber



Yapılışı

  • Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın
  • Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın
  • Fırın kabına, fırın kağıdı serin Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın Tuzlayıp, biberleyin
  • Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin
  • Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin Servis yapın
  • afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla