Konu
:
Kağıtta Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Kağıtta Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kağıtta Alabalık
içindekiler
1 demet taze soğan
8 alabalık filetosu
3-4 çorba kaşığı margarin
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
Ayrıca :
Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
Limon dilimleri
hazırlanışı
Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın
Balık filetolarını temizleyin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin
Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin
Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın
Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin
Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın
Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün
Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin
Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın
Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin
Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın
Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın
Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var
Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul