Yalnız Mesajı Göster

Kağıtta Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıtta Alabalık




içindekiler

  • 1 demet taze soğan
  • 8 alabalık filetosu
  • 3-4 çorba kaşığı margarin
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
Ayrıca :
  • Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
  • Limon dilimleri

hazırlanışı

  • Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın
  • Balık filetolarını temizleyin
  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
  • Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin
  • Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın
  • Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin
  • Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın
  • Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin
  • Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın
  • Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var
  • Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla