Konu
:
Fırında Çinekop Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Çinekop Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Çinekop Tarifi
çinekop nasıl pişirilir - fırında çinekop nasıl yapılır - sebzeli çinekopMalzemeler
1 kg çinekop
2 adet havuç
1-2 adet soğan
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tepsiye alüminyum folyo sererek üzerine balıklarla temas etmemesi için pişirme kağıdından serin
Halka halka dilimlediğiniz soğanla tepsinin tamamını kaplayın üzerine ise rendelenmiş havuçları serin
Yıkayıp üzerine kesikler attığınız balıkları tepsiye dizin
Bir kapta zeytinyağ, tuz ve baharatları karıştırarak balıkların üzerine gezdirin
En üstüne limon dilimlerini ekleyerek önce pişirme kağıdını sonrada folyoyu kapatarak kenarlarını kıvırarak birleştirin
180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Balığın büyüklüğüne göre pişirme süresi değişse de çinekop çabuk pişen bir balık
Yaklaşık 25-30 dakika da hazır olacaktır
Gelen kokulardan piştiğini de anlayacaksınızdır ama yine de süreyi çok uzatmadan kontrol etmeyi unutmayın
Tepsinin tabanına serdiğimiz havuçlar balıkların yapışmasını engellediği gibi ayrı bir lezzet katıyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul