Konu
:
Sazan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Sazan Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sazan Tava
sazan kızartması - sazan nasıl pişirilir - sazan balığı tarifi - soslu sazanMalzemeler:
-500 gr
ağırlığında sazandan istediğiniz sayıda
– Bol miktarda ayçiçek yağı
– İnce mısır ve buğday unu
– Sarımsak
– Sirke
– Tuz
– Süt
Terbiye Sosu:
Derin bir kap içine 1 baş sarımsağı ince rendeleyin
Sirke, süt, ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin
Bu sosu balıkların içine sığacağı miktarda hazırlayın
Pişirim Ununun Hazırlanması:
Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız
Hazırlanışı:
1
Balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır
(Deri yüzme işini bir pense yardımıyla ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz
)
2
Pul ve derileri temizlenen balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atılır
3
Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat buzdolabında bekletilir
Koku yaymaması için üstü sıkıca kapatılır
4
Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartarak, önceden hazırladığımız una bulayarak, derin bir tava kızgın yağ ve yüksek ateşte pişirilir
5
Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
a) Balık yağın içinde yüzecek,
b) Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek,
c) Balığın bir tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilmeyecek,
d) Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi,
e) Balığın tamamen piştiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul