Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Balık Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Balık Köftesi



balık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ

Miktarı: 5 KİŞİLİK


• 10 adet küçük taze patates

• 100 gr karides

• 175 gr mezgit filetosu

• 100 gr somon filetosu

• 1/2 limonun suyu

• 1/2 limon kabuğu rendesi

• 1/2 demet dereotu

• Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için:

• 10 dilim tost ekmeği

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

• 2 diş sarımsak

• Süslemek için birkaç sap dereotu



HAZIRLANIŞI


• Patatesleri haşlayıp ezin


• Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın


• Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın Kılçıklarını ayıklayın


• Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin Karidesi ilave edin


• Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin


• Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin


• Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın


• Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın


• Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın


• Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin


• Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın


• Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun


• Balık köftelerini dereotu ile servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla