Konu
:
Dereotlu Balık Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Balık Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Balık Köftesi
balık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ
Miktarı: 5 KİŞİLİK
• 10 adet küçük taze patates
• 100 gr
karides
• 175 gr
mezgit filetosu
• 100 gr
somon filetosu
• 1/2 limonun suyu
• 1/2 limon kabuğu rendesi
• 1/2 demet dereotu
• Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için:
• 10 dilim tost ekmeği
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• Süslemek için birkaç sap dereotu
HAZIRLANIŞI
• Patatesleri haşlayıp ezin
• Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın
• Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın
Kılçıklarını ayıklayın
• Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin
Karidesi ilave edin
• Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın
Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin
• Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin
• Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın
Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın
• Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın
• Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın
• Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin
• Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın
• Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun
• Balık köftelerini dereotu ile servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul