Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi



alabalık nasıl pişirilir - alabalık fırında - alabalık pişirme yöntemleriMalzemeleri:


2 adet temizlenmiş alabalık

Biraz maydanoz

1 adet soğan

1 adet patates

Biraz tuz


Hazırlanışı:


1-Maydanoz ve soğanı doğrayıp, balığın karnına yerşeltiriyoruz

2-Patatesi kabuklarıyla beraber yuvarlak yuvarlak doğruyoruz

3-Balıkları yağlanmış borcam tepsiye yerleştiriyoruz

4-Fırının ızgara kısmında doğranmış ve yıkanmış patatesleri yerleştiriyoruz

5-Ve balık tepsisindeyken yada ilk önce balığın üzerine derin çizgilerle kesiyoruz

(içinin iyi pişmesi için)

6-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-dakika kadar pişiriyoruz

7-Kaşar rendeleyip balıkların üzerine serpiyoruz

8-Kaşarlar eriyene kadar yine fırında tutuyoruz

9-Kızarmış patates,limon ve maydanoz eşliğinde

10-Sıcak sıcak ve sevgiyle sunuyoruz

(Tuzu yerken ilave ediyoruz)


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla