Yalnız Mesajı Göster

Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto



Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Tarifi - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Nasıl Yapılır - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Malzemeleri


Malzemeler

- 5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 2 – 3 adet defne yaprağı

- Tuz, kekik, karabiber

- 2 diş sarımsak

- Zeytinyağı

- Su


Yapılışı

1 Balıkları güzelce yıkayın Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin

2 Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı

3 Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla