Konu
:
Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto
Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Tarifi - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Nasıl Yapılır - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Malzemeleri
Malzemeler
- 5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 – 3 adet defne yaprağı
- Tuz, kekik, karabiber
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Su
Yapılışı
1
Balıkları güzelce yıkayın
Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın
Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin
2
Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin
Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı
3
Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul