Konu
:
Hamsi Kuşu
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Kuşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Kuşu
Hamsi Kuşu Tarifi - Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır - Hamsi Kuşu Malzemeleri
Malzeme
500 Gr
İri Hamsi
1 Kase Mısır unu
2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
İsteğe Bağlı Kızartmak İçin Sıvıyağ
Yapılışı:
Hamsileri ayıklayalım ve kafalarını ve kılçıklarını da çıkaralım
İyice yıkayıp suyunu süzdürelim
Her yerini tuzlayıp biberleyelim
2 adet hamsiyi ortalarından açalım
Deri kısımları üstte kalacak biçimde birbirlerinin üstüne yapıştıralım
Böylece 2 adet hamsiden 1 adet hamsi kuşu elde edelim
Bu işlemi hamsilerin tamamı bitene kadar sürdürelim
Hamsi kuşlarının her birini mısır ununa bulayalım
Sıvıyağı tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırladığımız hamsileri altlı üstlü kızartalım
Kızarttıktan sonra kağıt peçetenin üzerine koyup fazla yağını süzdürelim
Mevsim salatasıyla birlikte sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul