Yalnız Mesajı Göster

Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma



Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Tarifi - Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Nasıl Yapılır - Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Malzemeleri


Malzemeler - 1 Adet Arpacık Soğan

- 1 Tutam Dere Otu

- 4 Yemek kaşığı Ezilmiş Peynir

- 3 Tutam Ispanak

- 4 Adet Kalamar

- 8 Dilim Pastırma

- 1 Diş Sarımsak

- Kararında Karabiber, Karbonat, Su, Tuz Hazırlanışı Kalamarların başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyun Sonra içlerini boşaltın, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alın Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtün ve 3 saat bekletin İç harcı için bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun,pastırmaları 3-4 dakika kızarana kadar çevirin,küçük dilimlere bölünDaha sonra tavadan alarak,havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa yağını süzmek üzere koyunAynı tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurunKıyılmış ıspanakları ve dereotunu ekleyerek kavurmaya devam edinPastırmaları tekrar tavaya alarak ıspanaklarla beraber 1 -2 defa daha çevirinOcaktan alıp soğumaya bırakın Peyniri, ekmek kırıntısını,Ispanak karışımını ekleyerek karıştırınTuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş kalamarları,bu karışımla doldurunAğızlarını kürdanla birleştirin İzli tavada ızgara yapın

Alıntı Yaparak Cevapla