Yalnız Mesajı Göster

Midye Pilakisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Pilakisi



Midye Pilakisi tarifi için Malzemeler :

50 adet iç midye
2 adet domates (veya 2 kaşık salça)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
2 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber



Midye Pilakisi hazırlanışı:

Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın

Süzgece koyup, sularını süzdürün

Havucu, patatesi haşlayın Sonra dilimlere doğrayın

Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün

İçerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa da bununla karıştırın

Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin

Tuz, karabiber koyup, sonra 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 15-20 dakika pişirin

İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın

Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla