06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prenses Usulü Palamut

Malzemeler:
* 1 adet palamut
* 1 adet limon
* 1 adet orta boy domates
* 2 sap yeşil taze soğan
* 2 adet yeşil sivri biber
* 10 adet mantar
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* 10 adet karides
* 8 adet yeşil zeytin
* Yarım su bardagı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz
Hazırlanması:
* Palamutu yıkayıp içini temizleyin Bol suyla yıkayın ve dört parçaya bölün
* Bu arada, limon ve domateslerin kabuklarını soyun İri kuşbaşı doğrayın
* Mantarları, biberleri ve yeşil soğanları minik minik kesip hazırlayın
* Derince bir tepsiye, önce dört parçaya ayırdığınız palamutu yerleştirin
* Üzerine limon, domates, yeşil biber, taze soğan, mantar, ince kıyılmış maydanoz, karidesler ve yeşil zeytinleri koyun
* Yarım su bardağı suyu malzemenin üzerine dökün Tuzunu serpin ve ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin
* Balık suyunu çekince, üzerine küçük parça tereyağlarını koyun
* Orta hararetteki fırına sürüp 10 dakika daha pişirin Sıcak olarak ikram edin
|
|
|