Konu
:
Havuç Kaplı Balık
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Kaplı Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Kaplı Balık
Malzemeler:
Balık İçin :
* 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)
* Yarım limonun suyu
* 1 küçük havuç
* 4 dal maydanoz
* 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Bir miktar yağ
Salata İçin :
* 1 marul
* 1 soğan
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
* Balığı ayıklayıp yıkayın
Üzerine limon suyu dökün
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
* Havucu ayıklayıp yıkayın
İri iri rendeleyin
* Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın
* Yumurtayı çırpın
Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
* Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın
Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün
Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin
* Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın
* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
* Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın
Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın
* Balığı salata eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul