Yalnız Mesajı Göster

Havuç Kaplı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kaplı Balık




Malzemeler:
Balık İçin :

* 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)

* Yarım limonun suyu

* 1 küçük havuç

* 4 dal maydanoz

* 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

* 1 yumurta

* Tuz

* Karabiber

* Bir miktar yağ

Salata İçin :

* 1 marul

* 1 soğan

* 2 çorba kaşığı sirke

* Tuz

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanması:

* Balığı ayıklayıp yıkayın Üzerine limon suyu dökün

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın

* Havucu ayıklayıp yıkayın İri iri rendeleyin

* Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın

* Yumurtayı çırpın Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın

* Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin

* Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın

* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın

* Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın

* Balığı salata eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla