Konu
:
Soğan Kremalı Somon Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Kremalı Somon Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Kremalı Somon Balığı
Malzemeler:
* 4 dilim somon balığı
* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 500 gr sebzelik soğan
* 1-2 çorba kaşığı margarin
* 3 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
* Toz şeker
* 150 gr yoğurt
* 1 göbek salata
* 1 salatalık
* 2 çorba kaşığı sirke
Hazırlanması:
* Balığı temizleyin
Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın
Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın
* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin
* Soğanı soyup ince ince doğrayın
Bir tencerede kızgın yağda sote edin
15 dakika bu şekilde pişirin
* Tencereyi ocaktan alın
Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın
Salatalığı yıkayıp ikiye bölün
Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin
* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın
Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın
Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın
Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün
225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin
* Balık ve salatayı servis tabağına alın
Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul