Yalnız Mesajı Göster

Soğan Kremalı Somon Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Kremalı Somon Balığı




Malzemeler:

* 4 dilim somon balığı

* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)

* 3 çorba kaşığı limon suyu

* 6 çorba kaşığı zeytinyağı

* 500 gr sebzelik soğan

* 1-2 çorba kaşığı margarin

* 3 yumurta sarısı

* Tuz

* Karabiber

* Toz şeker

* 150 gr yoğurt

* 1 göbek salata

* 1 salatalık

* 2 çorba kaşığı sirke

Hazırlanması:

* Balığı temizleyin Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın

* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin

* Soğanı soyup ince ince doğrayın Bir tencerede kızgın yağda sote edin 15 dakika bu şekilde pişirin

* Tencereyi ocaktan alın Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın Salatalığı yıkayıp ikiye bölün Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin

* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın

* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin

* Balık ve salatayı servis tabağına alın Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla