Konu
:
Hamsili Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Omlet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Omlet
Malzeme:
500 gr
hamsi
1/2 kg taze soğan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 adet yumurta
galeta unu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayınız, yıkayıp durulayınız
Havuçları bir kaba ince rendeleyiniz ve soğanları üzerine ince kıyınız
Bu karışıma ince kıyılmış dereotu ve maydanozları ilave ediniz
Tümünün üzerine yumurtaları kırıp tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız
Büyükçe bir teflon tavayı hafifçe yağlayınız
Hamsileri galeta ununa buladıktan sonra kuyruk kısımları tavanın ortasına, başları ise dışarı gelecek ve tam bir daire teşkil edecek tarzda diziniz (bu işlem hamsinin büyüklüğüne bağlı olarak 20-25 hamsi gerektirir)
Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan üç-dört tahta kaşık hamsilerin üzerine dökünüz
Sallayarak altı pembeleşinceye kadar kızartınız
Bir kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de kızartınınız
Bu işlemi balıklar bitinceye kadar tekrarlayınız
Üzerine limon sıkıp sıcak olarak servis yapınız
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sardalya
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul