Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Omlet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Omlet



Malzeme:


500 gr hamsi

1/2 kg taze soğan

2 adet havuç

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

3 adet yumurta

galeta unu

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayınız, yıkayıp durulayınız Havuçları bir kaba ince rendeleyiniz ve soğanları üzerine ince kıyınız Bu karışıma ince kıyılmış dereotu ve maydanozları ilave ediniz Tümünün üzerine yumurtaları kırıp tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız


Büyükçe bir teflon tavayı hafifçe yağlayınız Hamsileri galeta ununa buladıktan sonra kuyruk kısımları tavanın ortasına, başları ise dışarı gelecek ve tam bir daire teşkil edecek tarzda diziniz (bu işlem hamsinin büyüklüğüne bağlı olarak 20-25 hamsi gerektirir) Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan üç-dört tahta kaşık hamsilerin üzerine dökünüz Sallayarak altı pembeleşinceye kadar kızartınız Bir kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de kızartınınız Bu işlemi balıklar bitinceye kadar tekrarlayınız Üzerine limon sıkıp sıcak olarak servis yapınız


Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sardalya


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla