Konu
:
Sarımsaklı Karides Tava
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Karides Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Karides Tava
karides tava nasıl yapılır - karides nasıl pişirilir - sarımsaklı karides tarifi - kızartma karides - karides tavası
Malzeme Listesi
* Yarım Kilogram Karides (Dondurulmuş)
* Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 10 Diş Sarımsak
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı
1
Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur
2
Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın
Karidesler sularını bırakacaklardır
Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin
Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin
Karidesler dağılabilirler
Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün
3
Kızartma tavasına ayçiçek yağını koyarak kızdırın
Suyunu iyice süzmüş olduğunuz karidesleri içine atın
4
Tavayı arada sallayarak karideslerin alt üst olmasını ve iki tarafının da kızarmasını sağlayın
5
Sarımsakları havanda tuzla dövün ve hazır edin
Sarımsakları iyice dövmek yerine daha az ezebilirsiniz
Karidesleri tavadan indirmeye yakın bir zamanda tereyağı ve sarımsakları ilave edin
Tereyağının erimesi ve sarımsağın da pişmesi yeterlidir
6
Son olarak üzerlerine pulbiber dökerek ocağın altını kapatın
Pul biber döktükten sonra fazla pişirirseniz biber yanacaktır
7
Sıcak olarak servis yapın
Not:
Karidesleri bu şekilde pişirdikten sonra arzu ederseniz bir güveç kabına koyarak, üzerine kaşar rendesi serpip fırının ızgara bölümünü çalıştırarak kaşar peynirlerini eritip sıcak olarak servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul