Konu
:
Hamsili Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Ekmek
Malzeme:
1 kg hamsi
1 bağ pazı
2 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
8 su bardağı mısır unu
Sıcak su
tuz
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız
Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız
Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız
Çok sıcak su yu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz
Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika piºiriniz
Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz
Not:
Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul