Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Ekmek



Malzeme:


1 kg hamsi

1 bağ pazı

2 bağ taze soğan

1 bağ taze nane

8 su bardağı mısır unu

Sıcak su

tuz


Yapılışı:


Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız


Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız


Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız Çok sıcak su yu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz


Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika piºiriniz


Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz


Not:

Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla