Konu
:
İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır
Izgara'da Lüfer:
Lüferler, karınlarından keskin bir bıçakla kesilirler
İçlerindeki bağırsaklarından ve koyu kahve renkli kanlarından tatlı su ile iyice yıkanıp temizlenirler
Suyundan arındırılmaları için yan taraftaki tabakta bulunan kağıt peçetelere sarılırlar
Suyundan arındırılan Lüferler, büyük bir tepside tuz ile karışmış olarak bulunan beyaz un ile iyice unlanırlar ve silkelenerek yan taraftaki boş tabağa alınırlar
Böylece tüm balıkların bu şekilde unlanmaları sağlanmış olur
Diğer taraftan mangaldaki kömür ateşi iyice akkor hale yelpazelenerek getirilir
Izgara ise, balıklar yapışmasın diyerek ayçiçek yağı ile iyice yağlanır
Diğer tarafta bekleyen unlanmış balıklar, ızgaraya başlı kıçlı olmak üzere ters yönde yerleştirilirler
Izgaranın ağzı kilitlenir ve 5-6 dakika müddetle ateş üzerinde balıklar pişirilir
Balıkların piştiği, etinin beyazlaşması ve derisinin kalkması ile anlaşılır
Sonra ızgaranın öteki tarafı da ateşe konur aynı sürede balıklar pişirilir ve pişirme işlemi sonuçlandırılır
Arzuya göre , tabaktaki balık yanına yuvarlak kesilmiş kırmızı soğan ve yeşillik olarak marul vede balık üzerine sıkmak için bir iki dilim limon yerleştirilebilir
Balık yemek işlemi bittikten sonra , eller sabun ile yıkanmalı , ardından da sirkeli limonlu su ile durulanmalı ve balık kokusunun önüne geçilmelidir
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul