Yalnız Mesajı Göster

İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır



Izgara'da Lüfer:




Lüferler, karınlarından keskin bir bıçakla kesilirler İçlerindeki bağırsaklarından ve koyu kahve renkli kanlarından tatlı su ile iyice yıkanıp temizlenirler

Suyundan arındırılmaları için yan taraftaki tabakta bulunan kağıt peçetelere sarılırlar


Suyundan arındırılan Lüferler, büyük bir tepside tuz ile karışmış olarak bulunan beyaz un ile iyice unlanırlar ve silkelenerek yan taraftaki boş tabağa alınırlar Böylece tüm balıkların bu şekilde unlanmaları sağlanmış olur


Diğer taraftan mangaldaki kömür ateşi iyice akkor hale yelpazelenerek getirilir


Izgara ise, balıklar yapışmasın diyerek ayçiçek yağı ile iyice yağlanır


Diğer tarafta bekleyen unlanmış balıklar, ızgaraya başlı kıçlı olmak üzere ters yönde yerleştirilirler


Izgaranın ağzı kilitlenir ve 5-6 dakika müddetle ateş üzerinde balıklar pişirilir


Balıkların piştiği, etinin beyazlaşması ve derisinin kalkması ile anlaşılır


Sonra ızgaranın öteki tarafı da ateşe konur aynı sürede balıklar pişirilir ve pişirme işlemi sonuçlandırılır


Arzuya göre , tabaktaki balık yanına yuvarlak kesilmiş kırmızı soğan ve yeşillik olarak marul vede balık üzerine sıkmak için bir iki dilim limon yerleştirilebilir


Balık yemek işlemi bittikten sonra , eller sabun ile yıkanmalı , ardından da sirkeli limonlu su ile durulanmalı ve balık kokusunun önüne geçilmelidir
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla