Konu
:
Kalamar Tava Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Tava Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Tava Nasıl Yapılır
Kalamar Tava Nasıl Yapılır:
4 adet kalamarı iyice temizleyip kuruladıktan sonra halkalar şeklinde kesiniz
Bu kalamarların lezzetini arttırmak ve bunları yumuşatmak için üzerlerine 2 çay kaşığı karbonat, 2 tatlı kaşığı şekeri dökünüz ve yoğurunuz
Ardından Geniş bir kap içerisinde 1 su bardağı una, 1, 5 çay kaşığı tuz ekleyiniz ve iyice karıştırınız
Kalamarları una bandırıp fazla unlarını silkelemek suretiyle kızğın yağda (2 su bardağı sıvı yağ) hafif pembe oluncaya kadar kızartınız
Kızartmış olduğunuz bu kalamarları sade yiyebileceğiniz gibi, sarımsaklı ezmeli soslada fevkalade güzel servis yapabilirsiniz
Servisin yanında sıcak ekmek tavsiye edebilirim
Afiyet olsun
NOT: Tavadaki yağın etrafa sıçramaması için mutlaka tava kapağını kullanınız
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul