Konu
:
Lakerda Evde Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Lakerda Evde Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lakerda Evde Nasıl Yapılır
Lakerda evde nasıl yapılır?
5-6 kilo civarında olan Torik balığını aldıktan sonra , Takos halinde kesiniz ve kanının iyice akması ve temizlenmesi için 2-3 gün buzlu suda tutunuz, ardından da 2 gün buzlukta bekletiniz
Bu işlemin amacı balığın iyice sertleşmesini sağlamak içindir
Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir
İki tarafını da tuzladığımız balığı 4 gün de soğuk bir ortamda bekletiniz
Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırınız
15 gün salamurada bekletiniz
Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzunu yüksek tutulabilirsiniz
15 gün sonunda salamuradan çıkartılan dilimlerin üzerindeki balığın derisini keskin bir bıçakla alınız
Ufak dilimler halinde kesiniz vede yanında kırmızı soğanla servis yapınız
Not: Balık dilimlerinin üzerine arzu edilirse zeytin yağı ve limon suyu ilave edebilirsiniz
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul