Yalnız Mesajı Göster

Midye Tavanın Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tavanın Yapılışı



Midye Tavanın yapılışı:




40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın


Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız

Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla