Konu
:
Midye Tavanın Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Midye Tavanın Yapılışı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Tavanın Yapılışı
Midye Tavanın yapılışı:
40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız
Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız
Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız
Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız
Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın
Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız
Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir
kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul