Yalnız Mesajı Göster

Fırında Bezelyeli Uskumru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bezelyeli Uskumru



Fırında Bezelyeli Uskumru:


7 adet( 5 kişilik) taze uskumruyu kesip, tatlı su ile iyice yıkayıp temizleyiniz, ardından da limon ile balıkları iyice ovunuz


Sonra 300 gram mantarı 5 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar kavurunuz, soteleyiniz Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 bardak da su ilave ediniz, ardından 1 su bardağı konserve bezelyeyi de ilave edip tüm bu karışımı 1 dakika pişiriniz


Ardından 3 yemek kaşığı unu az miktardaki su ile eziniz ve içerisinede 1 demet dereotunu ve 1 demet maydanosu ilave ediniz


Diğer taraftan , Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu , sonrada unlu karışımı dökünüz Bunların üzerinede 2 adet limon dilimlerini ve 5 adet defne yapraklarını estetik bir şekilde yerleştiriniz ve hafiften ince tuzu da balıkların üzerine serpiştiriniz


Bu arada daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında veya ızgarada 180 derecede 30 dakika pişiriniz Afiyet olsun


Not: Elinizin yanmaması için Fırından tepsiyi çıkartırken bez eldiven kullanınız
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla