Konu
:
Alabalık Pişirme Usulleri
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Pişirme Usulleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Pişirme Usulleri
alabalık nasıl pişirilir - tereyağında alabalık - kremitte alabalık - alabalık ızgara - tuzda alabalık1-Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir
çiftlik balıkları genelde saman gibidir
onları yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir
balık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır
2-Kiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çok ama çok güzeldir
fazla pişirmeye gerek yoktur
sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır
3-Uzungöl'de alabalığı tereyağında pişirerek, lezzet konusunda üzerine söylenecek söz bırakmayan bir yöntemdir
4-Aabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılır
2-3 saat sonra kızgın tereyağında kızartılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul