Konu
:
Havuc Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Havuc Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuc Tatlısı
Malzemeler (6 kisilik)
-1 kg havuc
-100 g toz badem
-100 g toz seker
-300 g creme fraiche 200 g pure icin-100g servis icin
-1 limon kabugu rendesi
-50 g kuru uzum-bir kac tanesini servis tabagini suslemek icin ayirin
Yapilisi
-Havuclari soyun
Az sekerli suda yumusayincaya kadar kaynatin
-Yumusak havuclari pure haline getirin
-Kuru uzumleri yikayin (ben biraz suda beklettim)
-Havuc puresine teker teker butun malzemeleri ekleyin- pureye yalniz 200 g creme fraiche koymaniz lazim (her malzemeyi ekledikten sonra iyice karistirin)
-Kucuk kaplara dokun ve buz dolabina sogutmaya koyun
-Servis icin isterseniz ustlerine bir kasik creme fraiche koyabilirsiniz (ben hindistan ceviziyle susledim)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul