Yalnız Mesajı Göster

Havuc Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuc Tatlısı




Malzemeler (6 kisilik)


-1 kg havuc

-100 g toz badem

-100 g toz seker

-300 g creme fraiche 200 g pure icin-100g servis icin

-1 limon kabugu rendesi

-50 g kuru uzum-bir kac tanesini servis tabagini suslemek icin ayirin

Yapilisi


-Havuclari soyun Az sekerli suda yumusayincaya kadar kaynatin

-Yumusak havuclari pure haline getirin

-Kuru uzumleri yikayin (ben biraz suda beklettim)

-Havuc puresine teker teker butun malzemeleri ekleyin- pureye yalniz 200 g creme fraiche koymaniz lazim (her malzemeyi ekledikten sonra iyice karistirin)

-Kucuk kaplara dokun ve buz dolabina sogutmaya koyun

-Servis icin isterseniz ustlerine bir kasik creme fraiche koyabilirsiniz (ben hindistan ceviziyle susledim)

Alıntı Yaparak Cevapla