Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Krokan

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Krokan



MALZEMELER

3/4 su bardağı toz şeker

100 gr soyulmuş badem

1 çay kaşığı limon suyu

2/3 su bardağı pudra şekeri

400 gr kaymaklı dondurma

200 gr çilek

zeytinyağ


4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın

Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin

Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz

Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun

Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla