Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Helva

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Helva



250 gr tereyağı

3 su bardağı un

3 su bardağı şeker

Yarım kg vişne

1 su bardağı süt

1 su bardağı su[/schild]


Hazırlanışı:



Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz) Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin Vişnelerle beraber tekrar kavurun (10 dakika kadar)

Şekeri ilave edin Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika bu şekilde pişirin

Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin Sonra servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla