Konu
:
Taşra Usulü Bilina Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Taşra Usulü Bilina Dolması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taşra Usulü Bilina Dolması
Gerekli Malzemeler :
DOLMA İÇİ İÇİN
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm<[/schild]
Hazırlanışı:
Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin
Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın
Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin
Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın
Sosunu ilave ederek servis yapın
SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU
Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün
Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul