Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Armut Tatlısı



Frambuazlı Armut Tatlısı nasıl yapılır

Malzemeler

6 tane armut

200 gr frambuaz

Yarım kilo toz şeker

3 tane karanfil

Yapılışı

Armutların yıkadıktan sonra saplarını koparmadan kabuklarını soyun İçini fazla oyup şeklini bozmadan çekirdeklerini çıkartın Armutları bir tencerenin içine 100 gr şeker ve karanfille birlikte atın, pişmesini bekleyin Bu arada 200 gram frambuazı püre haline getirene kadar ezin ve geri kalan şekeri ekleyerek karıştırın Pişen armutları bir tepsiye dizin, hazırladığınız karışımı armutların üzerine dökün Bu kez önceden ısınmış olan fırına atın ve 5 dakika bekletin Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla